22 Kasım 2014 Cumartesi

Cumartesi, Kasım 22, 2014 - No comments

IT Satıcılarına Taktikler

Satış taktikleri ile ilgili 250.000'den fazla kitap var.  Vereceğim bu öneri  ne yazık ki hiçbirinde yazmıyor. Bunu sadece blogu takip eden şanslı bir azınlık öğrenecek.  Önerim basit: Zamanında işeyin.

Sevgili satıcılar, müşteri ziyaretinden ayrılmadan önce çekinmeyin, utanmayın, mutlaka tuvalete uğrayın.  Dünyadaki IT satıcılarının %35'i böbrek rahatsızlıklarından mustarip. İdrar yolu enfeksiyonu olan sistit  IT'cilerin can düşmanı. Muhtemelen yakında, çiş tutma kaynaklı böbrek rahatsızlığının IT kaynaklı bir ismi de olacak.

Ziyaretten sonra kıvranarak otomobil süren, hele ki yoldaki kasislerden geçerken hayat muhasebesi yapan ve nihayetinde otoyol kenarında manzaraya karşı çöğdüren çok IT'ci bilirim. O benzinlikler ihtiyaç olduğunda asla çıkmaz karşınıza.
Ziyaretinizi yaptınız, çayınızı kahvenizi içtiniz ve "bana müsaade" deyip kalktınız.  Ayağa kalkınca müthiş bir baskıyla karşılaştınız. Adeta kapılar çılgınca çalınıyor, adeta Kızılırmak şahlanmış, önüne çıkanı yutuyor, adeta sebilden suyu fazla pompalamışcasına çaresizce bekliyorsunuz…

Ziyaret ettiğiniz müşteriniz sizi kapıya kadar geçirdi. "Eyvah, şimdi tuvalete girsem müşteri beni tuvalet önünde beklemek zorunda kalacak" demeyin.  Çekinmeyin, utanmayın, dalın tuvalete.  Ben bir lavaboya uğrayayım deyin, ayak yolu nerde, tuvalet, 100 numara, hela, kenef, memişhane,  abdesthane nerde diye sorun. Ne dediğinizin önemi yok, utanmayın. Yolda hallederim, şirkete kadar tutarım demeyin, gidin tuvalete.  Fora edin yelkenleri, kaldırın baraj kapaklarını, daha mutlu bir hayata merhaba deyin.

 O yüzden dikkat. Şimdilik satış taktiklerini unutun. O satışı yapabilmeniz için sağlıklı olmanız şart. Daha çok satış yapabilmek için zamanında işeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder